Bekijk hier de gehele nieuwe The Elegant issue collectie van Studio Anneloes

Meer menu Onze blogs

Wash and Care tips Studio Anneloes

Meer menu

We willen allemaal onze geliefde travelstof kleding zo lang mogelijk mooi houden. Volg daarom altijd de wasvoorschriften op het waslabel. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle Wash & Care tips voor je op een rijtje gezet!

Frisse lucht doet wonderen!

Jouw Studio Anneloes kleding blijft het langst mooi door het zo min mogelijk te wassen, en ja dat klinkt misschien een beetje gek. Maar probeer eens een wasbeurt over te slaan door je kleding na het dragen uit te hangen op een hanger.

Vlekken?

Zitten er vlekken op jouw favoriete Studio Anneloes item? Probeer het eerst te verwijderen met een katoenen (!), kleurvaste doek en een beetje water.

Wassen met liefde.

Was jouw travel-items op een handwas. Doe je ze toch liever in de wasmachine? Was de travel-items dan op 30 graden, 800 toeren op een kort fijn wasprogramma. Na het wassen, direct je kleding op een hanger en voor je het weet is je was weer droog.

Gebruik geen wasverzachter.

De travel-kwaliteit heeft een ademende eigenschap, wasverzachter verzwaart de stof waardoor jouw items kunnen uitlopen. Gebruik een scheutje witte natuurazijn om de kleuren fris te houden.

Maak geen gebruik van de droogtrommel.

Hang jouw Studio Anneloes items altijd op om ze te laten drogen en gebruik hiervoor nooit de droogtrommel. Uithangen is beter voor de kwaliteit en de duurzaamheid van de stof.

Niet strijken.

De travel-kwaliteit is niet geschikt om te strijken, wat ook niet nodig is want de stof kreukt niet. De kledinghanger is je grootste vriend. Kun je het nou toch niet laten dan is dit op eigen risico.

Witte of gedeeltelijk witte travel was.

Was de witte en gedeeltelijk witte items altijd apart en op de hand. Wees niet eigenwijs, niets zo teleurstellend als een kledingstuk dat grauw uit de wasmachine komt.

Wasmachine reiniging.

Vooral de lichte kleuren zoals wit zijn gevoelig voor het onzichtbare vuil in je wasmachine. Was je met vloeibaar wasmiddel dan laat dit een vettige vuillaag achter.