De nieuwe collectie Studio Anneloes Eye of the Tiger is binnen!

Meer menu BLOG

Trends vrouwen najaar 2019

Het najaar staat alweer voor de deur. Hoewel misschien niet iedereen hier al stil bij wil staan of klaar voor is. Het wordt kouder en het is dan ook tijd om de garderobe klaar te maken voor dit seizoen! Wellicht ben je langzaam de garderobe al herfst-en winter proof aan het maken? Dan is het goed om te weten welke trends je kunt verwachten op het gebied van mode, kleuren en materialen!

Dé trendkleuren voor vrouwen in het najaar

Ieder seizoen worden er speciale kleuren uitgekozen door een team experts in kleurtinten van Pantone. De uitkomsten aan kleuren van het trendrapport zullen naar verwachting de trends bepalen voor het aankomende seizoen. Voor het najaar 2019/2020 is er voorspelt dat de kleuren bestaan uit vooral warme en vrolijke tinten waaronder veel rood, bruin, roze, geel en oranje tinten!

Het mag het aankomende seizoen qua kleuren allemaal wat gewaagder, deze mooie kleurencombinatie vind je onder andere terug bij de collecties van Studio Anneloes,Jane Lushka en Tramontana. Hierbij zijn er diverse kledingartikelen in het kleurenpallet verkrijgbaar om je herfst look compleet te maken!Naast de warme trendkleuren zijn er natuurlijk ook basiskleuren die je veel terug gaat zien in onze collectie, waaronder de kleur genaamd ‘’Rutabaga’’ dit is een tijdloze beige kleur, olijfgroen, donkerblauw en lichtgrijs. Wij zijn in ieder geval fan van de nieuwe trendkleuren! Zo zit er voor ieder wat wils bij aan prachtige warme herfst/ winter kleuren, die goed te combineren zijn.

 

Welke trends kunnen we verder verwachten?

Qua trends zie je ook dat het silhouet een belangrijke rol speelt. Zo kun je veel getailleerde blazers en blouses verwachten voor de klassieke vrouw. Onder de jongere vrouwen zie je juist dat de kleding wijder gedragen mag worden met als detail een mooie ceintuur rondom de taille als één geheel. Verder zijn de opvallende kleuren met tekstopdruk op sweaters ook veel terug te vinden.

Trends in materialen en printjes

Verder zie je in de modewereld dat leer of de leerlook helemaal populair is. Van stoere of zakelijke rokjes met een blazer tot aan een casual look. Ook kun je hierbij blazers van leerlook combineren met een leerlook rok of broek. Dit is ook te zien bij de collectie van Helena Hart. Hierbij kun je de prachtige herfst- en winterkleuren mooi combineren. Naast de leerlook kun je ook je creativiteit kwijt in de printjes van luipaard, wat ook dit seizoen weer terug zal komen!

Patronen en printjes

Pied-de-poule, schotse ruiten en de dierenprint zullen aankomend seizoen weer veel te zien zijn. Dior heeft als eerste de toon gezet in de modewereld waarbij in de kledinglijn veel gebruik werd gemaakt van ruitpatronen. Beter bekend als de schotse ruit die in veel varianten terug zal komen.
Inspiratie nodig? Bekijk gerust eens ons assortiment aan dameskleding.